Filtrer
- Ciències socials
- Ciències aplicades
- Ciències pures
- Cuina
-
- Poesia
- Teatre
- Traduccions al català
- Llibres de butxaca
- Literatura catalana traduïda al francès
- Còmics
- Història
- Monografies
- Guies
- Mapes
- Religió
- Esports
- CD - Viníl
- Jocs
- Objectes
- Llibres de segona mà - Promocions
Novetats
-
À l'aube du premier siècle, aux marges de l'Empire romain, la jeune Junil travaille dans la librairie de son père tyrannique. Elle fabrique des rouleaux de papyrus aux côtés d'esclaves qui lui apprennent à lire. Les vers du grand Ovide, surtout, éveillent en elle des émotions puissantes.
Bientôt contrainte de fuir l'Empire, Junil embarque avec trois amis esclaves dans un voyage périlleux au coeur des terres barbares. Mais qui sont au juste ces barbares ? Et si, au bout du chemin, ce n'était nul autre que le poète exilé, Ovide en personne, qui les attendait ?
Junil est un conte moderne, le récit d'une quête de liberté et de tendresse face à un monde implacable. Avec ce roman devenu un véritable phénomène public en Catalogne, Joan-Lluís Lluís nous offre un hommage vibrant au pouvoir émancipateur des histoires. -
LA VIDA SECRETA DELS ARBRES
BERNARD, FRED / WOHLLEBEN, PETER
- COSSETANIA
- 10 Septembre 2024
- 9788413563855
Adaptació gràfica del best-seller mundial
Peter Wohlleben és el forestal més cèlebre del món, autor, entre molts d’altres, del llibre La vida secreta dels arbres, un best-seller traduït a més de quaranta llengu?es.
Aquest llibre és la seva història.
Amb un formidable talent narrador, Wohlleben ens endinsa en la intimitat dels arbres, fins a les seves arrels. Al llarg de les pàgines, ens introdueix en la descoberta de l’extraordinari funcionament del bosc: com els arbres interactuen, es comuniquen, es desplacen i es defensen.
La vida secreta dels arbres ens dona accés a un món meravellós però fràgil. Protegir els arbres vol dir protegir tota la humanitat. -
Je t'ai donné des yeux et tu as regardé les ténèbres
Sola Irene
- Seuil
- Cadre Vert
- 19 Août 2024
- 9782021553550
Entre les falaises des montagnes catalanes, se cache le mas Clavell. Dans cette maison reculée, à l'aube, une femme âgée, exagérément âgée, entame son dernier jour. Et toutes les femmes nées et mortes entre ces murs sont là pour la veiller. Joyeuses, elles préparent une fête en l'honneur de celle qui au soir viendra les rejoindre. Cette seule journée contient dès lors quatre siècles de souvenirs. Ceux de Joana, qui voulait un mari. Ceux de Bernadeta, dont les yeux voient ce qu'ils ne devraient pas. Ceux d'Àngela, qui n'a jamais mal. Ceux de Margarida, qui au lieu d'un coeur entier a un coeur aux trois quarts, plein de rage. Ou ceux de Blanca, née sans langue, la bouche comme un nid vide, qui se contente d'observer. Ou d'autres encore.Après Je chante et la montagne danse, Irene Solà signe un roman vivant et drôle, peuplé de légendes et profondément poétique. De sa prose puissante et musicale, elle célèbre la lumière et les ténèbres, la vie et la mort, la mémoire et l'oubli.Traduit du catalan par Edmond RaillardIrene Solà est une écrivaine, poétesse et artiste née en 1990 en Catalogne. Je chante et la montagne danse a obtenu quatre prix littéraires, dont le prix de Littérature de l'Union européenne en 2020, et a été traduit en vingt-sept langues. Je t'ai donné des yeux et tu as regardé les ténèbres a reçu le prix Finestres 2023 de littérature en catalan.
-
BALLA AMB BABEL, Contra l’absolutisme lingüístic
LLUÍS, JOAN-LLUIS
- FRAGMENTA EDITORIAL
- 3 Avril 2024
- 9788410188082
Resseguint la història de l’absolutisme lingüístic, representat pels estats espanyol i francès, Joan-Lluís Lluís rellegeix el cèlebre mite de la torre de Babel: d’on ens ve, als humans, la tendència a jerarquitzar les llengües? Què amaga la superioritat que algunes s’atorguen? Rere la defensa del monolingüisme —que al·lega que les llengües només són mitjans per comunicar-se i que un món monolingüe seria un món més senzill per a tots— no hi ha res més que voluntat de domini i una concepció banal de la realitat. Joan-Lluís Lluís ofereix una crítica sòlida al monolingüisme d’estat i una defensa de la perspectiva incomparable que cada llengua suposa per als seus parlants.
La col·lecció Assaltar la Bíblia ofereix llibres d’assaig sobre temes contemporanis per mitjà de la relectura de passatges bíblics cèlebres. Amb un estil fresc, amb una mirada humanista i transversal, amb el convenciment que els textos clàssics són grans eines per pensar els reptes del present. -
Ce livre n'est pas un livre de cuisine ordinaire. Il est le fruit d'une collaboration de plusieurs mois. Il reflète une grande diversité propre à notre territoire du Pays Pyrénées Méditerranée. Vous y trouverez des recettes très variées, certaines classiques de la cuisine catalane, d'autres avec des inspirations d'ailleurs ; des recettes de saison, pour bien manger tout au long de l'année ; des recettes pensées pour 4 personnes, mais aussi des recettes pour des plats à partager et des recettes proposées par des chefs mais aussi par des habitantes et des habitants, qui invitent à découvrir entre autres la forêt comestible ou certains produits propre au territoire. Elles ont toutes un dénominateur commun : valoriser une cuisine qui a du goût, grâce aux marqueurs de notre territoire que sont ses fruits, ses légumes, sa viande, son poisson, ses oeufs, ses fromages, son huile d'olive, son vinaigre... Cet ouvrage est une invitation : au fil des recettes, vous êtes invités à découvrir ou redécouvrir nos produits, nos productrices et producteurs, et nos paysages. Nous souhaitons que ce livre vous incite à cuisiner, vous encourage à aller au marché et dans nos commerces de proximité.
-
Una història tan real com difícil de creure.
No fa tants anys, durant el franquisme, l’ofici de censor podia semblar una manera com qualsevol altra de guanyar-se la vida. El moviment cultural de la Nova Cançó, pel seu èxit esclatant, va ser una de les dianes principals de l’obsessió inquisidora del règim, i la persecució que van patir els músics va ser salvatge. Saber qui va exercir la repressió, com i per què: aquest ha estat l’objecte d’investigació de Maria Salicrú-Maltas durant més de vint anys, que surt a la llum en una crònica trepidant carregada d’aportacions inèdites i de vivències personals reveladores. L’autora ha aconseguit fer parlar per primera vegada alguns d’aquells censors, i n’ha identificat molts altres que ja no poden (o no volen) parlar.
Un llibre de memòria històrica viva i present: de com continuen digerint la repressió tant els qui la van patir com els qui la van exercir; dels enganys i les ficcions que genera el record. I un testimoni honest del frenesí que experimenta una jove investigadora quan s’adona que ha aconseguit, per fi, entrar a la gola del llop.
Pròleg de Plàcid Garcia-Planas.
«Què passa quan, quaranta anys després, truques a la porta de casa dels censors de la Nova Cançó? Passen coses insòlites: passa aquest llibre» —Plàcid Garcia-Planas
«Una crònica apassionant de com la censura franquista va mostrar el seu sectarisme i la seva ignorància» —Borja de Riquer