La vostra sang - Francesca Forrellad

24,50 €
Impostos inclosos
Quantitat
Exhaurit


Una esplèndida recreació novel·lada de la vida de Guifré el Pilós, el forjador de Catalunya


Germana bessona de Lluïsa Forrellad, Francesca debuta als 81 anys amb una extraordinària novel·la sobre Guifré el Pilós, comte d’Urgell i Barcelona. «Va ser un home d’esperit. Va renovar, va repoblar, va enriquir la seva terra. Va restablir-hi el dret civil, va protegir-hi una cultura i un llenguatge. Va ser un home eminent que va fundar una pàtria.» Catalunya va néixer amb ell i la seva sang va traçar la nostra identitat. Aquesta és la primera novel·la sobre Guifré el Pilós.
Amb un ritme narratiu gairebé musical, i un llenguatge ric, molt ajustat a l’època i als personatges, Francesca Forrellad aconsegueix transportar-nos al segle IX, quan el nostre país era terra de frontera i musulmans i cristians se’n disputaven el domini. La vostra sang recrea les batalles, les disputes pel poder, la vasta acció de govern de Guifré, i alhora dibuixa amb precisió la vida quotidiana d’artesans i servents, de senyors i clergues, de guerrers i musulmans.
Al llarg del llibre se succeeixen escenes esplèndides, com l’acte de donar nom, abans d’entrar en batalla, a tots els pagesos, boscaters, artesans… que formen l’exèrcit; o l’expedició a redescobrir la Muntanya de sal de Cardona, en un territori aleshores remot i despoblat; o la delicada relació amorosa de Guifré i Gineselda, en un món de guerres constants; o la brutalitat de Bernat de Gòtia per mal governar Barcelona; o l’extraordinària esplendor i sumptuositat de les assemblees reials…
És una novel·la amb un tremp literari molt notable, amb un ritme narratiu molt àgil, molt llegible malgrat ambientar-se en una època poc coneguda.

242
Nou producte

No customer reviews for the moment.