Alain Taurinyà. Un home del Conflent – Un homme du Conflent

20,00 €
Impostos inclosos

Llibre bilingüe català francès

Quantitat
Last items in stock

L’Alain Taurinyà va marcar de la seva potent personalitat la comarca de Conflent, territori veí del Rosselló.
Però, avui dia, excepte unes quantes persones, les joves generacions desconeixen el seu nom i la seva fama. Mestre d’escola, militant sindicalista, historiador, poeta, va ser batlle de Vallestàvia del 1971 al 1989.
El present text, escrit als darrers anys de la seva vida, és la memòria d’aquest petit territori conflentès que ha conegut, recorregut i estimat des dels finals de la primera guerra mundial fins els inicis de la segona.
Amb el record de la seva infantesa a Vinçà, dels seus estudis a Prada i Perpinyà, dels seus primers passos com a mestre d’escola a Sansà, Felhuns i Vallestàvia, Alain Taurinyà fa reviure els nostres avantpassats, llur vida senzilla, la duresa de les feines de cada dia, però també la riquesa de les solidaritats d’aquests temps. Caminador incansable, fa encontres inoblidables amb els paranyers, bosquerols, pastors i carboners d’aquestes valls. La muntanya serà una de les seves màximes passions.

Aquest llibre l’hem volgut bilingüe perquè, tota la seva vida, l’Alain Taurinyà va lamentar no saber escriure en la seva llengua materna. Orfe de guerra, condicionat per mestres francesos que admirava, no havia fet el pas per escriure en català. És un homenatge que li volem retre avui amb la publicació del seu text traduït en aquesta llengua catalana del Conflent que estimava tant.

2 Elements

No customer reviews for the moment.