Poteries roussillonnaises. Essai de classification

39,00 €
Impostos inclosos
Quantitat

En francès Michel Primot és un gran col·leccionista de terrissa i membre fundador de l’associació Terres Cuites, aquesta dedicada, segons la seva pròpia descripció, a donar a conèixer la terrissa tradicional des de l’època post medieval als nostres dies, a la vegada que estudien la història dels centres terrissers del Rosselló, particularment els de la vila de Tuïr, i organitzant també, habitualment, tallers sobre terrissa. La col·lecció-museu que té Michel Primot a la seva residència de Sant Cebrià, al costat de Perpinyà, ha estat objecte de la publicació d’articles en diverses revistes (Terres Catalanes nº 39 - 2005) o també en el nº 39 de la revista Terrart, on el seu amic Emili Sempere publicava la seva extraordinària col·lecció d’aiguamans catalans. Primot, que va ésser també l’autor l’any 2005 del excel·lent llibre-catàleg Poteries Traditionelles, -una mostra de terrissa de la Catalunya Nord i de Catalunya que va tenir lloc a tres indrets de Perpinyà, La Casa Pairal, La Casa Xanxo i la Casa de la Generalitat-, acaba de publicar un nou treball, “Terrisses Rossellonenques – Assaig de classificació”, un llibre visualment molt atractiu on Primot fa un extens recorregut per la terrissa feta a la Catalunya Nord. En el llibre les peces estan catalogades en funció del seu ús: Conservació i transport: Gerres d’oli, pots per la mel, càntirs, càntir d’oli, mesures de vi, etc. Preparació dels aliments: gibrells, morters, etc., Consum dels aliments i també Higiene, Activitats agrícoles, Vida social i Terrissa decorativa.
7 Elements
Nou producte

No customer reviews for the moment.