Cuina Pairal i Conventual - Fra Valentí Serra

17,00 €
Impostos inclosos

Receptes tradicionals dels segles XVIII i XIX que provenen de tractats i manuscrits vells de masies, pairalies i convents.

Quantitat

A semblança dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els àpats amb amanides de caràcter refrescant –que llavors en deien enciam– on, a més de la lletuga, l’escarola i els créixens, no hi solien faltar les olives salades i les tàperes. Les plantes aromàtiques  –que els antics frares en deien “herbes odorífiques”– més enllà del seu interès remeier, també tenen una gran importància en la cuina puix que la gastronomia conventual i pairal compta amb nombrosos plats que són reforçats, en el seu gust, amb el complement de les espècies i de les herbes aromàtiques.

Les antigues receptes culinàries aportades en aquest llibre provenen de vells manuscrits i també d’antics tractats. Són transcrites amb la puntuació i l’ortografia normalitzades per fer-les més entenedores i, per tal d’ajudar a la comprensió de les receptes, l’autor ofereix un glossari i una orientació bibliogràfica amb la indicació dels principals tractats culinaris i amb la relació de les fonts manuscrites d’on provenen la majoria de les receptes que, alhora, són comentades i situades en el seu context, ja sigui pairal o conventual, de la Catalunya dels segles XVIII i XIX.

Cuina pairal i conventual és el primer llibre que l’autor publica a Farell Editors, entitat editora especialitzada en l’estudi i la divulgació de la cultura popular. La present aproximació històrica a la cuina pairal i conventual és una documentada aportació a l’estudi de la gastronomia catalana que ofereix nombroses receptes inèdites, ben útils “al rebost i a la cuina”.

5 Elements

No customer reviews for the moment.